Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську відбуваються мітинги за і проти нової влади


У Дніпропетровську відбулися проєвропейський та проросійський мітинги
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:31 0:00
У Дніпропетровську в суботу відбуваються мітинги за і проти нової влади, однак обидві сторони виступають за територіальну цілісність України і Кримську автономію у складі України.

На площі Героїв Майдану (колишній площі імені Леніна), на місці, де стояв пам’ятник Леніну, зібралися десятки прихильників євроінтеграції. Вони висловлюють свою підтримку новій владі, а також наголошують, що революція не скінчилась, – посадовці часів президентства Віктора Януковича хочуть реваншу.

«Зупинятись не можна, бо інакше буде реванш, буде те саме, що після 2005 року. Також потрібно об’єднуватись, організовуватись, аби контролювати нову владу», – зазначив у коментарі Радіо Свобода один із учасників заходу Олексій.

У руках люди тримають квіти, запалені свічки та лампадки в пам'ять про загиблих на столичних барикадах. П’єдестал, де височів Ленін, наразі перетворений в імпровізований пам’ятник Героям Майдану: вгорі майорить синьо-жовтий прапор, внизу – фотографії убитих, квіти, плакати з написами «Герої не вмирають, вмирають вороги», «Вічна слава», «Тільки люстрація» тощо.

Панахиду за загиблими відслужили священики Української православної церкви Київського патріархату.

Тим часом біля будівлі міської ради під червоними прапорами Комуністичної партії України та «Спілки радянських офіцерів» та прапором з написом «Мы русские» зібрались супротивники нової влади. Вони пов’язали на одяг «георгіївські» стрічки і вимагають від свого земляка, голови Верховної Ради України Олександра Турчинова «прибрати з Дніпропетровська бандитів з Майдану». Водночас вони й висловлюють підтримку жителям Криму, які не хочуть відділення від України.

«Ми за єдину Україну», – сказав Радіо Свобода чоловік з «георгіївською» стрічкою.
XS
SM
MD
LG