Доступність посилання

ТОП новини

США «розглядають можливу ціну» вторгнення Росії до України – Білий дім


Адміністрація президента США Барака Обами «розглядає можливу ціну» ймовірної воєнної інтервенції Росії до України, заявив у суботу чільний урядовець Білого дому. Так він нагадав про попередження Обами попереднього дня, що «будь-яка воєнна інтервенція в Україну обійдеться дорого».

«Ми уважно стежимо за становищем і радимося з нашими партнерами», – додав урядовець на умовах анонімності.

Так він прокоментував рішення президента Росії Володимира Путіна звернутися до парламенту країни про введення російських військ до України.

Раніше в суботу Путін звернувся до верхньої палати парламенту про «використання Збройних сил Російської Федерації на території України до нормалізації суспільно-політичної ситуації в цій країні». Уже менш як через дві години, ввечері у вихідний, у суботу, депутати Ради федерації Федеральних зборів Росії одноголосно схвалили такий крок.

За словами Путіна, це необхідно «у зв’язку з небувалою ситуацією, що склалася в Україні, загрозою життю громадян Російської Федерації, наших співвітчизників, особового складу військового контингенту Збройних сил Російської Федерації, що дислокується відповідно до міжнародних договорів на території України (Автономна республіка Крим)».

При цьому звернення Путіна стосується введення військ не тільки до Криму, а на всю територію України.

Речник президента Росії повідомив відтак, що власне рішення ввести війська Володимир Путін іще не ухвалював.
XS
SM
MD
LG