Доступність посилання

ТОП новини

Італія закликає не допустити територіального розчленування України


Територіальне розчленування України було б найгіршим сценарієм, якого треба уникнути. Про це заявила у Римі міністр закордонних справ Італії Федеріка Моґеріні.

Єдиний шлях розв’язання конфлікту в Україні – це політичний діалог з усіма сторонами, включно з Росією, наголосила вона.

Таку заяву очільниця італійської дипломатії оприлюднила після консультацій з американськими, європейськими та російськими колегами.

У суботу ввечері міністр Моґеріні взяла участь у відеоконференції з американцями та європейцями стосовно напруженої ситуації в Автономній республіці Крим.

Посол України в Італії Євген Перелигін звернувся до відомих політичних діячів Італії, серед яких Романо Проді та Емма Боніно, з проханням використати свій авторитет і вплив з метою якомога швидшого мирного врегулювання ситуації у Криму та проведення відповідних консультацій.

Український дипломат також просить депутатів італійського парламенту і членів Європарламенту від Італії підтвердити суверенітет та територіальну цілісність України.
XS
SM
MD
LG