Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура попереджає про відповідальність за незаконні рішення місцевої влади


Представники органів місцевого самоврядування у Криму, в Донецьку і Севастополі, причетні до незаконних ухвал останніх днів, повинні усвідомлювати сувору відповідальність за ухвалення таких протиправних рішень, заявив у суботу виконувач обов’язків генерального прокурора Олег Махніцький.

За його словами, згадані ухвали суперечать Конституції України і не створюють ніяких правових наслідків.

Ідеться, за його словами, про протиправні рішення, які створюють передумови для зміни державного та адміністративно-територіального устрою України.

Зокрема, Верховна Рада Крим таким незаконним чином висловила недовіру Раді міністрів Автономної Республіки Крим, припинила її діяльність і призначила Сергія Аксьонова прем’єром уряду Криму.

Крім того, у Криму, в Донецьку і Севастополі ухвалили протиправні рішення підпорядкувати територіальні підрозділи правоохоронних органів України місцевим органам влади і самоврядування та створити місцеві правоохоронні органи.

Так само незаконно ухвалюються рішення проводити місцеві референдуми, незважаючи на відсутність для цього правових підстав чи й просто всупереч Конституції, заявив керівник Генпрокуратури.
XS
SM
MD
LG