Доступність посилання

ТОП новини

Російські дії несуть загрозу цілісності України – посол США в ООН


Дії Росії в Україні несуть загрозу територіальній цілісності цієї держави. Про це на засіданні Ради безпеки заявила посол США в ООН Саманта Пауер.

«Дії голосніші за слова. Сьогодні Рада федерації Росії санкціонувала застосування військової сили в Україні», – наголосила Пауер.

«Невідкладне розгортання спостерігачів ООН або ОБСЄ можливість прозоро відстежити пересування військових або напіввійськових формувань у Криму», – додала посол США в ООН.

Офіційний представник Великої Британії наголосив на важливості поваги до територіальної цілісності України, а французький посол в ООН додав, що санкціонування введення військ є загрозою суверенітету України.

Тим часом, посол Росії в ООН Віталій Чуркін під час виступу на засіданні Ради безпеки заявив, що для врегулювання ситуації необхідно повернутися до угод від 21 лютого.

«Треба повернути справу на політичний шлях, у конституційні рамки. Треба повернутися до угоди від 21 лютого і до створення уряду національної єдності», – сказав він.

Росія закликає Україну приборкати радикалів, а теперішній владі відмежуватися від них, наголосив Чуркін.

Після завершення засідання члени Ради безпеки ООН перейшли до неофіційних консультацій з українського питання, не ухваливши жодного рішення.

На попередньому засіданні Ради безпеки, яке відбулося 28 лютого, його учасники висловили підтримку територіальній цілісності України, закликали всі сторони до політичного діалогу і нагадали про виконання міжнародних угод, в тому числі і Будапештського меморандуму, за яким держави-учасниці (США, Велика Британія і Росія) гарантували Україні територіальну цілісність в обмін на відмову Києва від ядерної зброї.
XS
SM
MD
LG