Доступність посилання

ТОП новини

Рим обіцяє гарантувати територіальну цілісність України


МЗС Італії вважає необхідним гарантувати суверенітет і територіальну цілісність України. Рим також закликає сторони протистояння послабити напруження, особливо з боку Росії утриматися від будь-якого застосування сили. Про це заявила керівник італійської дипломатії Федеріка Моґеріні напередодні завтрашньої зустрічі у Брюсселі міністрів закордонних справ країн ЄС.

Українські дипломати в Італії наголошують на чіткій позиції Рима щодо України.

«Ми високо цінуємо той факт, що не дочекавшись спільної європейської позиції у Брюсселі, Італія чітко заявила про необхідність гарантувати цілісність і суверенітет України», – сказав у коментарі Радіо Свобода посол України в Італії Євген Перелигін.

Він сподівається, що наступного тижня у Римі міністр закордонних справ Італії під час зустрічі з російським колегою Сергієм Лавровим донесе йому позицію Італії щодо єдності України.

Як повідомив посол Перелигін, українські дипломати активно проводять зустрічі з італійськими політиками, підприємцями і громадськими діячами , щоб ті зі свого боку позитивно вплинули на формування позиції італійського уряду та суспільної думки в країні.

Водночас італійські експерти у розмові із Радіо Свобода назвали позицію Рима щодо конфлікту в Україні надто стриманою. Це пояснюють, по-перше, історичною належністю Італії до країн-друзів Росії, і по-друге, залежністю країни від російських енергоресурсів.
XS
SM
MD
LG