Доступність посилання

ТОП новини

Харківська інтелігенція проти повернення України до тоталітаризму


Харківська інтелігенція не хоче тоталітарного режиму Путіна
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:53 0:00

Харківська інтелігенція не хоче тоталітарного режиму Путіна

Інтелігенція Харкова проти повернення України до тоталітарного режиму, який пропонує президент Росії Володимир Путін. Із такою заявою до Радіо Свобода звернулися представники харківських мистецьких та наукових кіл.

«Ми не можемо ще раз пережити сором Чехословаччини. Старші пам’ятають жах нападу СРСР на Угорщину, коли танками заїхали війська у країну, де їх не чекали. Це так само, коли у Західну Україну у 39-му році увірвалися радянські війська і поневолили вільний народ. Як же можна допустити, щоб ми знову стали рабами? І покорятися волі диктатора, який поневолив Росію, де живуть чудові люди, які зараз намагаються бунтувати», – зазначає ректор Харківського національного університету мистецтв імені Котляревського, народна артистка України, професор Тетяна Вєркіна.

Професор Харківського фізико-технічного інституту Петро Мчедло-Петросян звертається до людей, що носять георгіївські стрічки у Харкові.

«Нинішня Росія являє собою фактично державу часів італійського диктатора Муссоліні. Є усі ознаки: відсутність прав і свобод, майже півтора десятиліття диктатор, який не змінюється, союз олігархів з силовиками. До чого це призвело в Італії та у Росії, усім відомо», – говорить професор Мчедло-Петросян.

Незалежно від національності, українці мають відстоювати свою державу, заявляє голова Товариства дружби Україна-Норвегія Володимир Гальперін.

«Я хотів би звернутися до наших опонентів з боку Росії, їм дуже хочеться розсварити наших харків’ян і кримчан. Тут у нас живуть росіяни, вірмени, євреї, грузини… Але всі ми – українці. Ми вважаємо, те що робить Росія – ганьба їхній владі, а не народу. Я сподіваюся, що російський народ розуміє, що їхній Кремль хоче спровокувати конфлікт. Я вірю, ми переможемо!», – наголошує митець Володимир Гальперін.

1 березня Рада Федерації підтримала звернення президента Росії Володимира Путіна про використання Збройних сил Росії на території України «до нормалізації суспільно-політичної ситуації у цій країні».
XS
SM
MD
LG