Доступність посилання

ТОП новини

Держсекретар США Керрі їде в Україну


Держсекретар США Джон Керрі
Держсекретар США Джон Керрі
Державний секретар США Джон Керрі їде в Україну для переговорів, які мають відбутися у вівторок. Про це Керрі написав у своєму Twitter.

«Я буду у Києві завтра увечері (3 березня – ред.) для участі у переговорах у вівторок», – зазначив Джон Керрі.

Раніше в неділю Джон Керрі виступив із заявою, що воєнне вторгнення Росії в Україну є неймовірним актом агресії і може призвести до її ізоляції.

Якщо президент Росії Володимир Путін не змінить курсу на фактичну анексію Криму, Росія зазнає великих втрат у торгівлі й інвестиціях, наголосив держсекретар в інтерв’ю кільком американським телеканалам. Це «поведінка 19-го століття у 21-му», сказав він.

Як заявив у тому інтерв’ю держсекретар США, він уже провів у суботу переговори з міністрами з країн «Групи восьми» та інших держав. За його словами, всі вони готові «йти до самого краю», щоб ізолювати Росію.


Раніше президент США Барак Обама заявив, що будь-яка воєнна інтервенція в Україну обійдеться дорого.

Північноатлантичний союз тим часом попередив Росію, що її воєнні дії проти України суперечать міжнародному праву. Північноатлантична рада НАТО засудила воєнну ескалацію Росії у Криму і висловила глибоке занепокоєння дозволом російського парламенту на використання воєнної сили Росії в Україні.

1 березня Рада Федерації, верхня палата президента Росії, підтримала звернення президента Росії Володимира Путіна про використання Збройних сил Росії на території України «до нормалізації суспільно-політичної ситуації у цій країні».
XS
SM
MD
LG