Доступність посилання

ТОП новини

Путін приймає пропозицію Меркель про контактну групу щодо України – Німеччина


Президент Росії Володимир Путін погодився в неділю на пропозицію канцлера Німеччини Анґели Меркель створити «контактну групу», що мала б на меті полегшити діалог щодо кризи в Україні, повідомив речник уряду Німеччини.

У перебігу телефонної розмови Меркель звинуватила Путіна в порушенні міжнародного права його «неприйнятною» російською інтервенцією у Криму, сказав речник Ґеорґ Штрайтер.

За його словами, Меркель також знову закликала Путіна поважати територіальну цілісність України.

Згадана контактна група, повідомили в Берліні, могла б бути створена під керівництвом ОБСЄ.

Дещо раніше свою версію повідомлення про цю розмову навів Кремль. За цією версією, Путін наголосив Меркель, що «заходи, яких вживає Росія, цілком адекватні до екстраординарної ситуації, що склалася».

У перебігу розмови Путін, як і в попередніх контактах із західними лідерами, твердив про нібито «неослабну загрозу насильницьких дій із боку ультранаціоналістичних сил, що ставлять під загрозу життя і законні інтереси російських громадян і всього російськомовного населення». У чому може полягати така «загроза», в повідомленні не сказано.

Раніше в неділю міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявляв, що ОБСЄ можуть попросити створити місію для з’ясування фактів, щоб встановити, що насправді відбувається у Криму і на Сході України.

При цьому Штайнмаєр теж наголосив, що російські війська мають повернутися до місць своєї дислокації.
XS
SM
MD
LG