Доступність посилання

ТОП новини

У військкоматах Черкащини активна «мобілізація» добровольців


Черкаські чоловіки записуються в добровольці, Черкаси, 3 лютого 2014 року
Черкаські чоловіки записуються в добровольці, Черкаси, 3 лютого 2014 року
Черкаси – На Черкащині чоловіки мобілізуються на захист України. Упродовж двох днів у Черкаському міському комісаріаті у добровольці записалися понад 500 черкащан. Серед добровольців – хлопці та чоловіки різного віку, є навіть жінки.

У Черкаському міському військкоматі відучора – черги. Хлопці та чоловіки від ранку до вечора записуються у добровольці, щоб за необхідності захищати країну. 21-річний Андрій Ломтєв до військкомату прибіг у свою обідню перерву. Хлопець рік як демобілізувався, до цього служив у Криму. Кілька днів чекав повістки із військкомату, однак, вирішив прийти сам. Тим більше, що сьогодні зранку його батько теж записався у добровольці.

«Хочу стати на захист свого народу. Усе-таки патріотизм у наших людях прокидається у таких надзвичайних ситуаціях. Згадаю усе, чому вчили. А навчали захищати Батьківщину, стріляти, виконувати накази. Армія – це чудова школа», – розповідає хлопець.

За останні два дні до міського військкомату прийшло понад 500 добровольців. Серед них і хлопці, і чоловіки, є й навіть жінки. Наймолодшим добровольцям по 18 років, а от найстаршим – за 60, розповідає спеціаліст військкомату Катерина Шелест.

«Людей іде дуже багато. Ідуть і відставні офіцери, і ті, що вже давно зняті з військового обліку. Пишуть заяви, просять, щоб поставили знову на облік. Молоді призовники, хлопчики теж ідуть. Приходять з батьками, навіть сльози на очі набігають, дивлячись, як оці дітки ідуть разом із батьками. Батько записується і дітей записує. Жінки теж ідуть: і офіцери, і медсестри, і лікарі», – розповідає вона.

У міському військкоматі не очікували такої кількості людей. Працюють уже три дні без перерв і обідів. А щоб встигнути записати усіх добровольців, навіть долучають волонтерів.

Прийти за повісткою – справжня громадянська позиція

За словами заступника з виховної роботи обласного військового комісара Олега Захаренка, така ж ситуація і в районних військових комісаріатах, яких у Черкаській області загалом п’ятнадцять.

«Це добре, що люди висловлюють таку громадську позицію. Не хотілося б, але якщо оголосять мобілізацію, то справді громадська позиція буде тоді, коли людині прийде повістка вже безпосередньо прийти на збірний пункт, з речами для відправку у війська. І якщо людина прийде, то це справді буде його ставлення до справи захисту держави», – зауважив у коментарі Радіо Свобода Захаренко.

За його словами, на території Черкаської області розташовані тилові військові частини. Тому у випадку мобілізації, черкаських чоловіків відправлятимуть в інші області для комплектації бойових частин.

Окрім того, сьогодні розпочалися заняття з військовозобов’язаними, яких у вихідні викликали на доукомплектування військових комісаріатів. Нині на обліку у міському військовому комісаріаті Черкас перебуває 27 тисяч військовозобов’язаних, а загалом у Черкаській області – близько 100 тисяч.
Черкаські чоловіки добровільно пішли записуватися у військкомат
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:11 0:00
  • Зображення 16x9

    Дар’я Бунякіна

    Співпрацює із Радіо Свобода з 2010 року. Народилася у Черкасах. Закінчила Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького за спеціальністю «Журналістика». Має досвід роботи в газетній та телевізійній журналістиці.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG