Доступність посилання

ТОП новини

США вже готують санкції проти Росії через Україну – Держдепартамент


Сполучені Штати Америки нині не просто розглядають можливість санкцій, а, враховуючи останні дії Росії, вже зараз готують їх і, найімовірніше, запровадять найближчим часом, заявила сьогодні речниця Державного департаменту США Джен Сакі.

За її словами, США мають широкий вибір можливостей і зараз вирішують, яким чином найефективніше притягти до відповідальності винних за дії Росії.

«Ми просунулися в цьому набагато далі, ніж були вчора», – сказала вона на брифінгу. Тож США з дня на день ухвалюють рішення про те, які саме санкції запроваджувати проти Росії, а які ні, додала речниця.

Також у Вашингтоні чільний американський урядовець повідомив на умовах анонімності, що про ці санкції попередив сьогодні прем’єр-міністра Росії Дмитра Медведєва віце-президент США Джордж Байден. Американський чільник дав російському чітко знати, що Росія зазнаватиме «дедалі більшої політичної й економічної ізоляції», якщо не піде на зменшення напруженості в Україні.

У Європейському союзі сьогодні ухвалили рішення взяти цілу низку санкцій проти Росії як можливість на випадок, якщо Москва не піде на деескалацію після свого акту воєнної агресії проти України.
XS
SM
MD
LG