Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ оскаржує рішення Ради Криму про референдум і Аксьонова


Сергій Аксьонов
Сергій Аксьонов
Генпрокуратура України подала до суду позови про скасування рішень парламенту Криму щодо призначення Сергія Аксьонова прем’єром автономії та проведення референдуму.

«Пред’явлено до Окружного адміністративного суду Києва позов про скасування низки незаконних рішень, ухвалених Верховною Радою Автономної республіки Крим. Зокрема, це рішення про висловлення недовіри Раді міністрів Криму і припинення їх діяльності, призначення Сергія Аксьонова на посаду голови Ради міністрів Криму, а також про організацію та проведення республіканського (місцевого) референдуму з питань удосконалення статусу і повноважень автономії», – йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

Як кажуть у відомстві, ці акти були ухвалені з порушенням низки статей Конституції України, Основного закону Криму, законів України «Про Верховну Раду Автономної Республіки Крим» і «Про Раду міністрів Автономної Республіки Крим».

Крім цього, за повідомленням, позов про визнання протиправними і скасування ухвалених органами місцевого самоврядування рішень, які містять ознаки посягання на територіальну цілісність та недоторканість України пред’явила також прокуратура Севастополя.

Раніше виконувач обов’язків президента України Олександр Турчинов видав указ про незаконність обрання Аксьонова.
XS
SM
MD
LG