Доступність посилання

ТОП новини

ЄС підтримує Грузію на шляху євроінтеграції – Фюле


Штефан Фюле і Мая Панджикідзе на прес-конференції у Тбілісі, 4 березня 2014 року
Штефан Фюле і Мая Панджикідзе на прес-конференції у Тбілісі, 4 березня 2014 року
Єврокомісар із розширення і Європейської політики сусідства Штефан Фюле наголосив сьогодні, що ЄС далі підтримує зусилля Грузії, спрямовані на європейську інтеграцію.

Європейський союз розглядає цілу низку заходів на підтримку рішення Грузії підписати угоду про асоціацію, якщо цей вибір країни опиниться під тиском, запевнив він, перебуваючи у Тбілісі.

Підписання цієї угоди вже цього року ще вище піднесе вже унікальні відносини ЄС і Грузії, додав Фюле.

У час, коли міжнародна спільнота з дедалі більшим занепокоєнням дивиться на події в Україні, Євросоюз не забуває, що поведінка Росії у Грузії «теж викликає серйозне занепокоєння», сказав єврокомісар після зустрічі з міністром закордонних справ Маєю Панджикідзе.

У перебігу перебування у Грузії Фюле зустрічається з представниками керівництва країни, опозиції, громадянського суспільства, а також із главою Грузинської православної церкви.

Грузія парафувала свою угоду про асоціацію з Євросоюзом у листопаді минулого року на саміті ініціативи ЄС «Східне партнерство» в литовському Вільнюсі в той самий час, як тодішнє керівництво України відмовилося від планованого підписання такої ж угоди. Тбілісі сподівається підписати угоду вже до серпня цього року, в ЄС це підписання називають одним із пріоритетів.
XS
SM
MD
LG