Доступність посилання

ТОП новини

Канада зупиняє військову співпрацю з Росією через Україну, пропонує відновити G7


Одна з низки акцій протесту проти дій Москви біля дипломатичних представництв Росії в Канаді, Монреаль, 2 березня 2014 року
Одна з низки акцій протесту проти дій Москви біля дипломатичних представництв Росії в Канаді, Монреаль, 2 березня 2014 року
Прем’єр-міністр Канади Стівен Гарпер розпорядився сьогодні зупинити підготовку до спільних із Росією військових навчань через вторгнення її військ в український Крим.

За словами з його заяви, вся планована двостороння співпраця між збройними силами двох країн зупиняється негайно.

Сам Гарпер, виступаючи в Палаті громад парламенту Канади, порівнював сьогодні дії Росії з діями нацистської Німеччини. За його словами, така поведінка була небачена з часів Другої світової війни і є цілковито неприйнятною.

«На наш погляд, світова спільнота, обміркувавши ці дії, в результаті ізолює Росію», – наголосив він.

Стівен Гарпер повідомив, що на вихідні телефонував президентові США Баракові Обамі й запропонував йому розглянути можливість провести саміт «Групи семи» промислово розвинених держав без Росії. За його словами, робочі групи вже почали працювати над такою можливістю.

Сьогодні на щоглі біля будівлі канадського парламенту підняли прапор України на знак солідарності.

Учора канадські законодавці одноголосно різко засудили дії Росії.

Також учора США зупинили всю військову співпрацю з Росією і переговори про розширення обсягів взаємної торгівлі й інвестицій.

У неділю сім промислово розвинених держав світу, членів «Групи восьми», до якої входить також Росія, заявили, що через дії російських військ в Україні зупиняють свою участь у підготовці планованого на червень у російському Сочі саміту «Групи восьми» доти, доки «не повернуться обставини, за яких дискусії «Групи восьми» матимуть сенс». Задля цього вони об’єдналися в попередньому форматі «Групи семи».
XS
SM
MD
LG