Доступність посилання

ТОП новини

Росія намагається «заховати» своїх військових у Криму від спостерігачів ОБСЄ – Парубій


Російські військові біля порту Керчі, 3 березня 2014 року
Російські військові біля порту Керчі, 3 березня 2014 року
Українська розвідка і спостерігачі у Криму заявляють, що Росія намагається «заховати» своїх військових перед початком роботи спостерігачів ОБСЄ у Криму. Про це заявив сьогодні на брифінгу секретар Ради національної безпеки й оборони України Андрій Парубій.

«Коли стало відомо, що місія ОБСЄ їде у Крим, росіяни намагаються війська передислокувати. Щоб ті війська, які є у складі Чорноморського флоту Росії, лишались, а ті, які перекинули з Росії, намагаються відвезти на бази. Це робиться для того, щоб ОБСЄ не змогла зафіксувати їхньої присутності. Але війська Чорноморського флоту Росії і введені війська Росії досі перебувають на півострові Крим», – наголосив Парубій.

Повернення військ Чорноморського флоту у місця їхньої дислокації і виведення з території України інших військових підрозділів Росії – головна вимога України до Росії, підкреслив Парубій.

Він підтвердив, що група народних депутатів України на чолі з Нестором Шуфричем відбула до Криму, щоб налагодити контакти з тамтешнім керівництвом і проаналізувати ситуацію, що склалась в автономії.

Сьогодні міністр оборони Росії Сергій Шойгу назвав нісенітницями заяви про присутність російських військових у Криму. А президент Росії Володимир Путін вчора заявив, що озброєні люди в формі без розпізнавальних знаків, які взяли під контроль стратегічні об’єкти в Криму, є «місцевими силами самооборони».
XS
SM
MD
LG