Доступність посилання

ТОП новини

Раді пропонують скасувати позаблоковий статус України


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)
У Верховній Раді зареєстрували проект закону, який передбачає відмову від позаблокового статусу України.

Як повідомляється на сайті українського парламенту, проект закону «Про внесення змін до деяких законів України (стосовно забезпечення і гарантування національної безпеки України)» внесли народні депутати від фракції «Батьківщина» Борис Тарасюк, Валентин Королюк і Олександр Чорноволенко.

Згідно з пояснювальною запискою, «проголошення України в 2010 році «позаблоковою» державою не зумовило посилення безпеки України, а навпаки – знизило обороноспроможність і рівень національної безпеки України».

У зв’язку з цим у проекті закону передбачається внесення змін до закону України «Про засади національної безпеки України» і закону «Про засади внутрішньої та зовнішньої політики», згідно з якими на законодавчому рівні закріплюється євроатлантична інтеграція і вступ до Організації Північноатлантичного договору як стратегія зовнішньої політики України.

Народні депутати переконані, що «ухвалення закону сприятиме активізації співпраці між Україною й Організацією Північноатлантичного договору і посиленню національної безпеки України».
XS
SM
MD
LG