Доступність посилання

ТОП новини

Частини ВМС у Криму залишаються відрізаними від засобів до існування – Міноборони


Українські військові на борту корвета ВМС ЗС України «Тернопіль», 5 березня 2014 року
Українські військові на борту корвета ВМС ЗС України «Тернопіль», 5 березня 2014 року
Частини і підрозділи Військово-морських сил Збройних сил України у Криму залишаються відрізаними від засобів до існування, оскільки прихильники проросійських сил відключають світло, воду, блокують входи і в’їзди у військові частини, повідомляє Міноборони.

Як повідомляє в середу управління преси й інформації Міноборони України, так у Севастополі, біля однієї з військових частин ЗС України родичі заблокованих у будівлі військовослужбовців намагалися передати їм продукти харчування й їжу.

«Проте «протестувальники» під прикриттям озброєних військових РФ не підпускали і образливо лаялися в бік жінок і дітей військовослужбовців, що принесли їжу та предмети особистої гігієни. Деяких людей вони не те що не підпускали до воріт заблокованої споруди, а й навіть побили», – йдеться в повідомленні Міноборони.

Крім цього, у телефонній розмові з мером Тернополя Сергієм Надалем капітан корвета ВМС ЗС України «Тернопіль» Максим Ємельяненко повідомив, що корабель повністю відрізали від суші. «Тобто, водні шляхи, якими раніше бойовому складу корвета могли доправляти, наприклад, продукти, відтепер заблокували невідомі озброєні люди», – пояснили в Міноборони.

Водночас міністр оборони Росії Сергій Шойгу сьогодні спростував інформацію про наявність російських військ у Криму і назвав повідомлення про це нісенітницями.
XS
SM
MD
LG