Доступність посилання

ТОП новини

У Рівному чинять спротив кадровим призначенням з Києва


Низка громадських організацій Рівненщини ухвалили заяву до уряду щодо «неприпустимості кулуарної кадрової політики за квотним принципом».

Керівники громадянської мережі «Опора», Автомайдану, Жіночої сотні та Сотні Майдану констатували у зверненні, що Уряд народної довіри у своїй діяльності «використовує ті ж методи, якими знищував Україну режим Януковича». Йдеться, зокрема, про призначення на основні посади в області окремих людей, які, за словами авторів звернення, дискредитують ідеї Майдану.

Зокрема, «Правий сектор» не допустив урочистого представлення нового начальника міліції В’ячеслава Чайки. Лідер організації Роман Коваль заявив, що спочатку Чайка мав би відповісти на запитання рівненського Майдану, які стосуються його роботи в правоохоронних органах у попередні роки.

Натомість народний депутат-«батьківщинівець» Валентин Королюк заявив, що своє «погодження Майданом» В’ячеслав Чайка отримав разом із пораненням світлошумовою гранатою у центрі столиці.

Запевнення В’ячеслава Чайки, що він у минулі місяці перебував на столичному Майдані, не подіяли на опозиціонерів до нової влади. Нині вони продовжують вимагати публічного звіту новопризначеного перед рівнянами.

У заяві, адресованій українському уряду, міститься попередження про те, що «на Рівненщині жодне призначення, не погоджене з громадою, не вважатиметься легітимним». Ініціатори звернення пропонують публічно оголошувати претендентів на ту чи іншу ключову посаду в області й обговорювати їхні кандидатури.
XS
SM
MD
LG