Доступність посилання

ТОП новини

У Криму перебувають найбільш боєздатні підрозділи російської армії – експерт


Російські військові біля української військової частини у Перевальному поблизу Сімферополя, 7 березня 2014 року
Російські військові біля української військової частини у Перевальному поблизу Сімферополя, 7 березня 2014 року
На основі фактів, відео- та фотодоказів, які вдалося зібрати на даний момент, можна стверджувати, що на території Криму перебувають частини та підрозділи основних, найбільш боєздатних з’єднань Збройних сил Росії. Про це під час круглого столу «Невідкладні заходи для армії України на тлі агресії Кремля» заявив заступник директора інформаційно-консалтингового агентства Defense Express у царині військово-технічної співпраці Валерій Рябих.

Зокрема, за даними військових експертів агентства, на території Криму наразі присутні військовослужбовці Псковської повітряної дивізії, Тульської повітряної дивізії, Іванівської повітряної дивізії, Ульянівської окремої десантно-штурмової дивізії, Новоросійської десантно-штурмової дивізії, окремого розвідувального полка спеціального призначення з Кубінки Московської області, Рощинської мотострілкової бригади зі складу Центрального військового округу, яка дислокується в Самарській області.

«В Україні здійснюється агресія іноземної держави. Тобто проти нашої країни реалізується силовий сценарій із залученням підрозділів, частин, з’єднань іноземної держави. Потрібно не лукавити деяким вищим керівникам сусідньої держави, які відхрещуються від власних військовослужбовців, називають їх невідомими військовими формуваннями. Ці формування використовують найсучаснішу російську техніку та зброю, що перебувають на озброєнні здебільшого в РФ, а також її союзників: Вірменії, Казахстану», – наголосив Валерій Рябих.

Водночас, екс-директор департаменту розробок та закупівлі озброєння й військової техніки Міноборони України Володимир Грек відзначив, що той факт, що керівництво РФ відхрещуються від власних військових, дає підстави визнати їх юридично «бандформуваннями».

«Мені здається, що дуже важливо було б зараз юридично після відмови президента Росії Володимира Путіна, міністра оборони Сергія Шайгу від своїх військ в Криму, визнати ці війська такими, що не є військовими формування РФ, а є збройними бандитськими формування. І відповідно до цього вирішувати завдання, щоб вони залишили територію Криму й вимагати їх роззброєння», – вважає експерт.

У Держприкордонслужбі сьогодні заявили, що за попередніми оцінками, у Криму зараз близько 30 тисяч російських військових.
XS
SM
MD
LG