Доступність посилання

ТОП новини

У Латвії моляться за мир в Україні, а спортсмени одягли форму українських кольорів


Керівники усіх релігійних конфесій Латвії провели у Домському соборі у Ризі екуменічне богослужіння за мир в Україні.

За словами декана ризького Домського собору Елійса Ґодіньша, латвійці різних віросповідань молилися за те, щоб Бог захистив Україну від зла, а також за мир у своєму серці.

Тим часом, чемпіон Латвії з баскетболу серед жіночих команд, спортивний клуб «Цесіс» на знак підтримки України проводитиме змагання в цьому сезоні у спортивній формі українських національних кольорів. Перша гра, де латвійські баскетболістки гратимуть у жовто-блакитній формі, відбудеться завтра в Естонії.


Президент клубу Кріш’янс Клявіньш в інтерв’ю Радіо Свобода побажав Україні миру, а українським спортсменам відстоювати честь України, не боятися висловлювати свою громадську позицію, незалежно від того, в якому клубі вони грають, «бо нічого немає дорожче своєї держави».

Офіційна Рига підтримує Україну. Прем’єр-міністр країни Лаймдота Страуюма на позачерговому засіданні Європейської ради висловила тверду підтримку України з боку Латвії, наголосивши, що Росія актом військової агресії й проведення референдуму в Криму підриває територіальну цілісність цієї країни.
XS
SM
MD
LG