Доступність посилання

ТОП новини

Представник МВФ вражений налаштованістю на реформи уряду України


Директор Європейського департаменту Міжнародного валютного фонду Реза Могадам заявив сьогодні, що на нього справили враження рішучість керівництва України, почуття відповідальності та налаштованість на проведення економічних реформ і забезпечення прозорості.

МВФ готовий надати допомогу народові України і підтримати економічну програму українського уряду, щоб міцно утвердити Україну на шляху до стабільного економічного зростання та розквіту, одночасно забезпечивши захист бідним та вразливим верствам населення, мовиться у заяві чільника МВФ.

За його словами, у перебігу його візиту до Києва 6–7 березня він мав продуктивні дискусії з прем’єр-міністром України і представниками економічного блоку його уряду.

Місія МВФ, присвячена зборові та аналізові фактичної інформації, що почала свою роботу в Києві 4 березня, успішно продовжується, заявив представник фонду.

У місії формується чітке розуміння про ступінь розбалансованості, який необхідно відкоригувати для того, щоб стабілізувати економіку, і це визначить її рекомендації керівництву МВФ щодо подальшого курсу дій, мовиться у повідомленні.

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявляв раніше, що його уряд виконає всі вимоги Міжнародного валютного фонду для отримання позики – за його словами, «з тієї простої причини, що в нас немає іншого вибору». Уряд України оцінює бажаний обсяг програми фінансової допомоги від МВФ щонайменше в 15 мільярдів доларів.

Європейський союз і США заявляли, що підтримають багатосторонню програму допомоги Україні з участю низки країн і їхніх об’єднань, а також міжнародних фінансових інституцій, у першу чергу МВФ.
XS
SM
MD
LG