Доступність посилання

ТОП новини

У Санкт-Петербурзі пройшов антивоєнний мітинг


Антивоєнний мітинг в Санкт-Петербурзі, 8 березня 2014 року
Антивоєнний мітинг в Санкт-Петербурзі, 8 березня 2014 року
У Росії в Санкт-Петербурзі сьогодні на Марсове поле прийшли близько тисячі людей, щоб висловити своє обурення військовим втручанням Росії у справи України.

Як повідомив кореспондент Радіо Свобода, дозвіл на масову акцію вдалося отримати лише лівим організаціям. Й тому активісти «Партії прогресу», Республіканської партії Росії – Партії народної свободи («РПР-ПАРНАС») та інших партій і рухів, які двічі подавали заявку на проведення своєї акції, але, отримали відмову, вирішили приєднатися до лівих.

Мітинг вийшов галасливим і строкатим, особливо багато було чорно-червоних анархістських прапорів і жовто-синьо-червоних прапорів об’єднання «Інґрія». Чимало було різноманітних плакатів, в яких люди дали волю своєму творчому завзяттю: від лаконічних написів «Ні війні», «Я не проти російської Криму – я проти аншлюсу», до зображення жовто-блакитної ракети зі словами «Прощай, немита Росія!» або портрета Путіна з маленькими вусиками, придивившись до яких можна було прочитати слово «Крим».

Проти приєднання Криму з допомогою російських військ виступили навіть колишні військовослужбовці, родом з України, які раніше служили в Криму. Попросивши слова, вони зізнавалися, що ніколи раніше не ходили на мітинги, але тепер просто не можуть мовчати, тому що їм добре відомо: у Криму все спокійно і захищати там нікого.

Головним гаслом мітингу, яке скандували майже після кожного виступу, було «Ні війні!».
XS
SM
MD
LG