Доступність посилання

ТОП новини

Проросійські активісти в Донецьку не стали штурмувати ОДА


Близько п’яти тисяч учасників зібрав сьогодні в Донецьку проросійський мітинг. Його учасники тримали в руках прапори Росії і КПУ, вони виступають за проведення референдуму про статус Донецької області і федералізацію України, а також за вступ України до Митного союзу.

Як повідомляють «Новости Донбасса», спершу учасники мітингу зібралися на площі Леніна, а після цього з гаслами «Тарута, виходь» (Сергій Тарута є головою Донецької облдержадміністрації), «Беркут», «Губарєв» рушили до розташованої за кількасот метрів будівлі облдержадміністрації. Вони не стали штурмувати приміщення обласної влади, оточене посиленими загонами міліції. З флагштока поруч із будівлею демонстранти зірвали державний прапор і замість нього підняли російський триколор.

Близько 14:20 проросійські активісти залишили площу перед облдержадміністрацією і повернулися на площу Леніна, де продовжили мітинг.

Цього тижня радикально налаштовані молодики захопили будівлю облдержадміністрації. У п’ятницю, 7 березня, міліція звільнила ОДА, правоохоронці затримали самопроголошеного «губернатора» Донбасу Павла Губарєва.

На 15:00 у Донецьку на Соборній площі був запланований мітинг за єдність України, на якому очікують на виступ лідера партії УДАР Віталія Кличка. За повідомленням партійної прес-служби, проросійські активісти заважали встановленню звукопідсилювальної апаратури.
XS
SM
MD
LG