Доступність посилання

ТОП новини

Україна наразі не розглядає денонсації угод про Чорноморський флот – голова МЗС


Андрій Дещиця
Андрій Дещиця
Україна на урядовому рівні нині не розглядає таких пропозицій, як денонсація угод із Росією про тимчасове перебування її Чорноморського флоту, заявив сьогодні виконувач обов’язків міністра закордонних справ Андрій Дещиця.

Зараз головне завдання – деескалація становища, «а потім будемо говорити про умови перебування Чорноморського флоту на території України», – сказав він агентству «Інтерфакс-Україна».

На рівні уряду позиція чітка: «ми за мирне врегулювання і за дипломатичні механізми вирішення конфлікту», сказав Дещиця.

В. о. міністра не виключив, що Україна може звернутися й до міжнародних судових інстанцій через дії Росії у Криму. Як наголосив Дещиця, там порушені угоди про умови перебування Чорноморського флоту Росії, і за те, що там чинять із мирним населенням, «теж хтось має відповісти».

Крім того, сказав він, українська сторона передає міжнародній спільноті через свого представника в ООН докази про перебування на території Криму російських військових, що досі заперечує Росія, і факти порушення російськими військовими українського законодавства.

Сьогодні, пізно ввечері за київським часом, Рада безпеки ООН знову обговорюватиме становище в Україні за зачиненими дверима.

А в четвер уже на відкритому засіданні Ради безпеки має виступити прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.
XS
SM
MD
LG