Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк каже, що вже п’ятий день не може поспілкуватися з керівництвом Росії


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляє, що впродовж п’яти днів російське керівництво не відповідає на його прохання поспілкуватися.

«Я зробив повторний запит на телефонну розмову з прем’єр-міністром Росії Дмитром Медведєвим. З мене корона не впаде. Я готовий розмовляти з росіянами, але, на жаль, у росіян, напевно, є інші проблемні питання, і впродовж п’яти днів я не можу провести розмову з президентом або прем’єром Росії», – сказав голова уряду, виступаючи на засіданні Верховної Ради.

«Україна готова до прозорих переговорів з Росією і до побудови нових відносин між Україною і Росією, в яких Росія визнає суверенітет, незалежність і територіальну цілісність України, в яких Росія визнає курс України на євроінтеграцію», – додав Яценюк.

За його словами, йдеться про те, що Україна і Росія мають виконувати зобов’язання, а не просто їх підписувати, і «Росія перестає захоплювати через військову агресію територію суверенної і незалежної держави, яку вони раніше називали братерською».

«Тепер зрозуміло, що таке братерські стосунки – це брати, повні амуніції, на танках і БТР заїжджають на територію суверенної держави. Нам такого братерства не потрібно», – підкреслив Яценюк.

Нещодавно представник Росії в ООН Віталій Чуркін заявив, що влада його країни фактично припинила політичні контакти з Україною, бо не визнає її нового керівництва.
XS
SM
MD
LG