Доступність посилання

ТОП новини

Комунальний сектор реформуватимуть у режимі економії – Гройсман


Володимир Гройсман
Володимир Гройсман
Українське комунальне господарство реформують за європейським зразком, і рішення уряду про запровадження жорсткої бюджетної економії не завадить цьому, заявив сьогодні журналістам міністр регіонального будівництва, розвитку і житлово-комунального господарства Володимир Гройсман.

«Жорстка економія – це нагальна необхідність. І вона сприятиме викоріненню корупції та комплексним реформам європейського типу в житлово-комунальному секторі. Ми мали негативну практику: міністерство зосереджувало кошти з регіонів і потім розподіляло їх на свій розсуд, за різноманітними програмами. Це створює умови для корупції. Ми відстоюємо децентралізацію, перехід до розподілу коштів на місцях», – пояснив Гройсман. Він запевнив, що для проведення реформ уряд вже залучив фахівців із країн-членів ЄС.

За його словами, не варто вважати, що місцева громада розподілить кошти гірше, аніж чиновники міністерства. Більше того, Володимир Гройсман наводить розрахунки, за якими одна й та ж сума коштів використовується на третину ефективніше, коли її розподіляють на місці, а не з Києва.

Міністр зауважив, що він не тішить себе планами залишитися у міністерському кріслі після дострокових президентських виборів. Проте запевняє, що до цих виборів його відомство розробить пакет реформ і частину з них встигне втілити в життя.
XS
SM
MD
LG