Доступність посилання

ТОП новини

Росія критикує США за «потурання елементам нацистського забарвлення в Україні»


Будівля МЗС Росії в Москві
Будівля МЗС Росії в Москві
Міністерство закордонних справ Росії заявило сьогодні, що Сполученим Штатам Америки «варто замислитися про наслідки необачного потурання радикальним елементам нацистського забарвлення в Україні та їхнього фінансового напихання».

Такими словами Москва назвала уряд України, якому США готуються надати значну фінансову допомогу, коментуючи заяву колишнього президента України Віктора Януковича з критикою надання цієї допомоги «бандитському режимові» в Києві.

«Американська адміністрація, мабуть, і далі буде заплющувати очі на запосілість у Києві ультранаціоналістичних сил, які розгорнули по всій країні полювання на інакодумців, посилюють тиск на російськомовне населення і наших співвітчизників, погрожують мешканцям Криму розправою за їхнє прагнення до самовизначення», – мовиться в заяві МЗС Росії.

Москва, слідом за Януковичем, якого вона все ще називає «Президентом України», згадує про американський закон, що забороняє надавати фінансову допомогу урядові держави, де законного президента скинули внаслідок воєнного перевороту чи незаконного рішення, і вважає, що цей закон має стосуватися і України.

Раніше сьогодні Віктор Янукович на черговій прес-конференції в російському Ростові-на-Дону заявляв, зокрема, що проситиме Конгрес і Верховний суд США дати правову оцінку діям стосовно України американського уряду, який має намір надати Києву фінансову допомогу.

США, як і інші провідні країни світу, їхні об’єднання і міжнародні організації, визнають легітимність нинішнього уряду України і вважають законним рішення Верховної Ради, ухвалене конституційною більшістю, вважати Януковича таким, що самоусунувся від виконання обов’язків президента.
XS
SM
MD
LG