Доступність посилання

ТОП новини

Казахстан підтримує територіальну цілісність України – президент


Барак Обама, Нурсултан Назарбаєв, архівне фото
Барак Обама, Нурсултан Назарбаєв, архівне фото
Президенти Казахстану і США Нурсултан Назарбаєв і Барак Обама в телефонній розмові підтвердили необхідність мирного врегулювання кризи в Україні із застосуванням усіх дипломатичних методів, які забезпечують її територіальну цілісність і сприяють зближенню позицій сторін, повідомили сьогодні в апараті казахстанського керівника.

Як мовиться в повідомленні, в перебігу розмови, що відбулася вчора, Назарбаєв також наголосив, що проблему слід вирішувати винятково шляхом переговорів усіх учасників процесу.

Такі ж думки, повідомили на сайті президента Казахстану, висловлювали вчора і в перебігу його розмови з канцлером Німеччини Анґелою Меркель.

При цьому казахстанський керівник у цих розмовах утримався від прямої критики Росії за її воєнне вторгнення до українського Криму і підтримку кримських проросійських сепаратистів; так само повелося раніше Міністерство закордонних справ Казахстану.

Натомість у розмові з президентом Росії Володимиром Путіним, яка теж відбулася вчора, Нурсултан Назарбаєв заявив, що його країна «як стратегічний партнер» Росії «з розумінням ставиться» до позиції Москви, «котра захищає права національних меншин в Україні, а також інтереси своєї безпеки».

Водночас так і не відбувся його очікуваний на сьогодні візит до Росії.

Казахстан є членом цілої низки інтеграційних проектів під проводом Москви і здебільшого підтримує міжнародні кроки Росії.
XS
SM
MD
LG