Доступність посилання

ТОП новини

Держкомтелерадіо: вимикання у Криму українських телеканалів – інформаційна агресія Росії


Державний комітет телебачення і радіомовлення заявив сьогодні, що розцінює як вияв неприхованої інформаційної агресії проти України з боку Росії вилучення з інформаційного простору Криму практично всіх загальнонаціональних українських телеканалів і незаконну передачу частот, на яких вони мовили, російським каналам.

Така ситуація неприпустима і є грубим порушенням прав громадян Криму на інформацію, що вважається фундаментальним правом особи і гарантується Конституцією України, а також Конвенцією про захист прав людини та основоположних свобод, мовиться в заяві.

Держкомтелерадіо також засуджує антиконституційні дії самопроголошеної «влади» Криму і вимагає негайно поновити трансляцію українських телеканалів.

Комітет також звільнив із посад генерального директора ДТРК «Крим» Степана Гулеватого і гендиректора Севастопольської регіональної державної ТРК Сергія Норманського – як мовиться в повідомленні Держтелерадіо, за грубе порушення ними вимог закону про телебачення і радіомовлення, статутів державних телерадіомовних компаній і невиконання державного замовлення.

Протягом попередніх днів у Криму припинили трансляцію більшості українських телеканалів, почавши з переважно новинних; продовжується трансляція кількох переважно розважальних каналів. Замість українських тепер у Криму транслюють російські телеканали, передачі яких останнім часом містять дедалі більше дезінформації і провокаційних матеріалів антиукраїнського спрямування.
XS
SM
MD
LG