Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура оскаржує кримські «декларації про незалежність»


Генеральна прокуратура оскаржила як протиправні в Окружному адміністративному суді Києва ухвалені сьогодні рішення Верховної ради Криму і Севастопольської міської ради про «декларацію про незалежність Автономної республіки Крим і міста Севастополя», повідомила прес-служба Генпрокуратури.

Генпрокуратура вимагає від суду скасувати ці рішення, а на час розгляду зупинити їхню чинність.

Крім того, Генпрокуратура так само оскаржила низку незаконних рішень Севастопольської міськради, які стосуються проведення в місті кримського референдуму.

Ухвалені Верховною радою Криму та Севастопольською міською радою рішення вочевидь протиправні і зазіхають на засади конституційного ладу, територіальної цілісності та устрою України, ставлять під загрозу громадський порядок і безпеку, життя і здоров’я людей, створюють небезпеку заподіяння шкоди суспільним і державним інтересам, що потребує втручання органів прокуратури, мовиться в повідомленні.

Крім того, виконувач обов’язків генпрокурора Олег Махніцький подав до Окружного адмінсуду Києва позов про визнання протиправним і скасування ухвали Президії Верховної ради Крим про призначення прокурором автономії Наталі Поклонської, повідомили в генпрокуратурі. Там нагадали, що це ухвалене вчора рішення виходить за межі повноважень президії Верховної ради Криму.

Щодо самої Поклонської, яку вже звільнили з органів прокуратури і позбавили класного чину, почате кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 27 та ч. 1 ст. 109 Кримінального кодексу України (співучасть у діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади), повідомили в Генпрокуратурі.
XS
SM
MD
LG