Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура очікує від Януковича повернення для співпраці зі слідством


Громадянин Віктор Янукович після прес-конференції в Ростові-на-Дону, Росія, 11 березня 2014 року
Громадянин Віктор Янукович після прес-конференції в Ростові-на-Дону, Росія, 11 березня 2014 року
Генеральна прокуратура оцінила як провокацію заяву громадянина України Віктора Януковича, з якою той виступив сьогодні в Росії, повідомила прес-служба Генпрокуратури.

Це провокація, спрямована на підтримку сепаратистських настроїв і розпалювання національної ворожнечі на території Криму та Південно-Східного регіону України, мовиться в повідомленні. Прес-служба Генеральної прокуратури заявила, що звертає увагу на неадекватність і неприпустимість таких заяв в умовах гострого громадянського конфлікту.

Публічні обіцянки громадянина Януковича повернутися до Києва найближчим часом, які він висловив у тому виступі, «можуть бути сприйняті правоохоронними органами лише з огляду на його добровільну співпрацю зі слідством», мовиться в заяві Генпрокуратури.

У заяві нагадано, що в цьому виступі Віктор Янукович також закликав солдатів та офіцерів Збройних сил України не виконувати наказів чинного керівництва і вчиняти непокору.

Генпрокуратура також нагадала, що раніше розпочала кримінальні провадження стосовно громадянина Віктора Януковича, зокрема, щодо перевищення ним повноважень у період із листопада 2013 року по лютий 2014 року та за масові вбивства активістів Майдану. Також відкрито провадження за фактом захоплення Януковичем державної влади у 2010 році, вказані дії кваліфіковані як такі, що спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади. Минулого місяця Головне слідче управління Генеральної прокуратури ініціювало запит про оголошення вказаного громадянина у міжнародний розшук каналами Інтерполу, мовиться в повідомленні.
XS
SM
MD
LG