Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську заблокували управління МВС на знак протесту проти нового керівника


На призначення начальником управління МВС в Івано-Франківській області Володимира Сміха представники Народної самооборони і «Правого сектора» відповіли блокуванням вулиці Сахарова і самого приміщення УМВС.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, одразу після повідомлення про призначення вчора ввечері до обласної міліції вирушила група швидкого реагування і протягом ночі близько трьох десятків активістів спорудили барикади з шин, розклали бочки з багаттям.

Приміщення заблоковане і зараз. Кілька самооборонівців з щитами перекрили вхід до міліцейського управління.

За словами керівника Народної самооборони Тараса Бородача, так громадськість протестує проти призначення саме Володимира Сміха, який був заступником попереднього керівника обласної міліції, підозрюється в причетності до «політичних» справ проти івано-франківських майданівців, інші ж кандидатури вважає «неетичним» зараз обговорювати.

Як розповів Тарас Бородач, він мав сьогодні зустріч з Володимиром Сміхом, який запитував «про можливі компроміси». Представники Народної самооборони і «Правого сектора» категоричні у своїй вимозі відставки головного міліціонера області, призначеного у Києві без погодження з громадою Прикарпаття: «єдиний спосіб швидко врегулювати це питання – написати самому заяву про відставку», – сказав Тарас Бородач.

Представники громадськості сьогодні також зустрілися з головою обласної держадміністрації Андрієм Троценком власне з питання призначення начальника УМВС. Очільник області повідомив, що не впливає на такі призначення, закликав «не сваритися у такий складний час» і запропонував громаді зустрітися з Володимиром Сміхом. Останній погодився на зустріч.
XS
SM
MD
LG