Доступність посилання

ТОП новини

У Черкасах затримали імовірних російських пропагандистів


Близько тридцяти осіб затримала сьогодні черкаська Самооборона спільно із управлінням СБУ в Черкаській області. На думку самооборонівців, це російські пропагандисти, які приїхали на з’їзд територіальних громад, що мав відбуватися у Черкасах із 12 до 14 березня.

Учора черкаська інтернет-спільнота припустила, що захід організовують проросійські сили. Через це у Черкаській мерії не дали дозволу на його проведення у міському Будинку культури імені Кулика. Однак учасники все одно приїздили й готувалися до з’їзду.

«У нас була інформація, ми спостерігали за ними від учора, довідалися, де вони розселилися. Частина з них розмістилися у готелі «Центральний» під виглядом шахістів, ще частина – в одному з гуртожитків, інші – по квартирах. Сьогодні ми ухвалили рішення затримати їхніх лідерів. Перших затримували і привозили до нашого штабу, потім передавали працівникам міліції. Вони розказували нам, як було б класно «побити «бандерівців». А коли ми їх привозили до штабу, то вони розуміли, що наговорили зайвого. У їхніх телефонах дуже багато цікавих смс-повідомлень, наприклад, «Бити мусорів, дітей, жінок. Спровокувати натовп». Також виявили у них листівки та брошури із ознаками сепаратизму», – розповідає начальник штабу Самооборони Олександр Чигарьов.

Серед затриманих – чоловіки із Житомира, Дніпропетровська, Харкова, а також із Черкас та Сміли, Києва, Сум.

Нині усі вони перебувають у міліції. Однак там кажуть, що швидше за все, їх незабаром відпустять, оскільки немає складу злочину.
XS
SM
MD
LG