Доступність посилання

ТОП новини

Німеччина: санкції проти Росії будуть наступного тижня, якщо Москва не піде на переговори


Анґела Меркель і Дональд Туск на зустрічі у Варшаві, 12 березня 2014 року
Анґела Меркель і Дональд Туск на зустрічі у Варшаві, 12 березня 2014 року
Європейський союз запровадить нові, суворіші санкції проти Росії наступного тижня, якщо найближчими днями Москва не дасть знати, що готова брати участь у контактній групі для пошуку дипломатичного виходу з кризи навколо її вторгнення до України, знову заявила сьогодні канцлер Німеччини Анґела Меркель.

Якщо поступу з боку Москви не буде, міністри закордонних справ країн Європейського союзу запровадять проти відповідальних за це вторгнення російських посадовців такі санкції, як візові обмеження і замороження активів, сказала вона, перебуваючи у Варшаві після переговорів із прем’єр-міністром Польщі Дональдом Туском.

Минулого тижня ЄС запровадив проти Росії перший пакет санкцій із пропонованих трьох через її воєнне вторгнення до українського Криму, зокрема, зупинення підготовки до саміту «Групи восьми» в російському Сочі і переговорів про лібералізацію візового режиму для громадян Росії та про підготовку нової угоди про відносини ЄС і Росії.

Другим пакетом може стати вже в понеділок на зустрічі голів МЗС країн Євросоюзу замороження активів і заборони на в’їзд для чільних осіб у владі Росії, якщо ставлення Росії до її дій в Україні не зміниться.

В разі потреби Євросоюз також може піти й на широкосяжні економічні санкції проти Росії.
XS
SM
MD
LG