Доступність посилання

ТОП новини

Президент Франції: референдум у Криму незаконний, Росія має вивести війська


Володимир Путін, Франсуа Олланд, архівне фото
Володимир Путін, Франсуа Олланд, архівне фото
Президент Франції Франсуа Олланд знову наголосив сьогодні президентові Росії Володимирові Путіну на тому, наскільки важке зараз становище в Україні, повідомила прес-служба французького керівника.

Олланд також нагадав Путіну, що планований у Криму на 16 березня референдум, підготовка до якого відбувається без найменшої прозорості, не має ніяких законних підстав, мовиться в повідомленні.

Олланд закликав Путіна зробити все можливе, щоб відвернути анексію Криму до Росії, наголосивши, що це було б неприйнятно для світової спільноти.

Керівник Франції наголосив, що Росія мусить визнати і поважати суверенітет і територіальну цілісність України і вивести з Криму свої війська на позиції до початку кризи.

Іще є час уникнути непотрібної і небезпечної ескалації, сказав французький президент.

Тим часом у Кремлі про цю розмову повідомили лише, що «сторони обмінялися думками щодо кризової ситуації в Україні, зокрема, щодо можливостей активізувати міжнародне сприяння врегулюванню в цій країні».

У Європейському союзі заявляють, що, якщо Росія найближчими днями не змінить позиції щодо її дій у кризі в Україні, проти неї запровадять другий пакет санкцій уже в понеділок.
XS
SM
MD
LG