Доступність посилання

ТОП новини

ДЕЗА ДНЯ, 13 березня. Російські ЗМІ: в Україні звільнять командирів не титульної нації


За військовим переворотом в Україні стоїть Польща та США, а командири Національної гвардії мають бути представниками лише титульної нації. Про це йдеться у повідомленнях російських телеканалів. Експерти, яких записав «Перший канал» Росії порівнюють майбутню Нацгвардію з латиноамериканськими «ескадронами смерті» і розповідають, що в Україні вже почалися зачистки.

За військовим переворотом в Україні стоїть Польща та США, яких не влаштовував мирний розвиток подій в Україні. Про це в ефірі телеканалу «Россия 24» говорив колишній керівник СБУ Олександр Якименко (він перебуває в розшуку, зник після втечі з Києва Віктора Януковича).

«Польща спить і бачить участь України в її інтересах, в її політиці, в її житті. Так само і США. Їх абсолютно не влаштовував мирний розвиток подій. Їм потрібно було робити так, щоб все змінилося, і змінилося на їхню користь. Їм потрібно було розсварити Україну з Європою і з Росією, що вони добросовісно і зробили», – сказав Якименко.

При цьому ведучий телеканалу та Олександр Якименко проволи паралель між сучасною Польщею та Річчю Посполитою, мовляв наразі Польща таки взяла реванш за ті події. Якименко стверджував також, що 20 лютого по мітингувальниках стріляли з філармонії (очевидно він мав на увазі будівлю консерваторі), якою, за його словами, тоді командував нинішній голова РНБО Андрій Парубій.

«Перший канал» Росії: Національна гвардія – «ескадрони смерті»

«Перший канал» Росії продовжує непокоїти тема створення в Україні Національної гвардії.

«Весняний призов – Україна створює Національну гвардію. Під стяг нової влади планують поставити 60 тисяч людей. А якщо буде потрібно, то навіть більше. Як сказано у законі, який ухвалила Верховна Рада, Нацгвардію комплектуватимуть призовниками і контрактниками. І обов’язково, загонами Самооборони Майдану. По суті, це ще одна армія. За основу беруть внутрішні війська. Особистий склад перевірять на лояльність і проведуть негласну люстрацію. Командирів не титульної нації – звільнять. Такі дані низці ЗМІ повідомило джерело в українському Кабміні», – йдеться у сюжеті.

А російський політолог Вероніка Крашенникова порівнює майбутню Нацгвардію з «ескадронами смерті» у Латинській Америці і говорить про «зачистки», які вже в Україні розпочалися.

«Самопризначений міністр внутрішніх справ України Аваков займається інтеграцією «Правого сектора» у внутрішні війська і формується така гвардія. Ми розуміємо, з кого вона формується. Безумовно, це будуть штурмові війська, такі як у Латинській Америці, що називалися «ескадронами смерті». Від знайомих в Україні приходить інформація про те, що зачистки, аж до фізичного знищення вже почалися», – запевнив Крашенников у сюжеті на «Першому каналі» Росії.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG