Доступність посилання

ТОП новини

Арешт Фірташа пов’язаний із його відносинами зі США та Австрією – Ар’єв


Звинувачення українському мільярдерові Дмитрові Фірташу висувало Федеральне бюро розслідувань США, в Україні проти нього справ не порушували, заявив Радіо Свобода народний депутат Володимир Ар’єв. Тому, на думку політика, йдеться про відносини Фірташа з різними структурами за кордоном. Однак Ар’єв припускає, що «вели» його спецслужби вже давно, але зараз «саме той час, коли вони мали це зробити».

«Навряд чи буде питання про видачу його в Україну, але, на моє переконання, це серйозний сигнал і Кремлеві, бо це олігарх, якого Путін підтримує опосередковано через різні кола, і для інших українських олігархів, які працюють проти інтересів України», – вважає депутат.

За словами Ар’єва, інформація про ймовірний арешт олігарха надходила ще вчора, але тоді він сприйняв це як чергову інформаційну «качку».

Раніше сьогодні група компаній Group DF Дмитра Фірташа підтвердила, що власника групи затримали у Відні в Австрії. «Нам відомо, що дії правоохоронних органів Австрії стосовно Дмитра Фірташа не пов’язані ані з ситуацією в Україні, ані з діяльністю групи в Європі та Америці, а стосуються інвестиційного проекту 2006 року. Ми впевнені, що цей інцидент є непорозумінням і буде вирішений найближчим часом, – мовилося у заяві групи.

Раніше сьогодні затримання Фірташа в Австрії підтвердили в Міністерстві закордонних справ із посиланням на посольство України у Відні. За даними австрійських правоохоронних органів, його затримали за запитом Федерального бюро розслідувань США, щоб вирішити питання щодо його екстрадиції до Сполучених Штатів. За повідомленнями, ФБР розслідує справу щодо Фірташа від 2006 року.
XS
SM
MD
LG