Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура не має проваджень проти Фірташа – Голомша


Генеральна прокуратура не має ніяких кримінальних проваджень проти затриманого в Австрії українського мільярдера Дмитра Фірташа, заявив сьогодні на прес-конференції перший заступник генпрокурора Микола Голомша.

Водночас, сказав він, Генпрокуратура шукає активи, які були виведені з державного бюджету, і шляхи здійснення цих порушень, які чинили колишні посадовці і деякі бізнесмени.

Сьогодні ж група компаній Group DF Дмитра Фірташа підтвердила, що власника групи затримали у Відні в Австрії. «Нам відомо, що дії правоохоронних органів Австрії стосовно Дмитра Фірташа не пов’язані ані з ситуацією в Україні, ані з діяльністю групи в Європі та Америці, а стосуються інвестиційного проекту 2006 року. Ми впевнені, що цей інцидент є непорозумінням і буде вирішений найближчим часом, – мовиться в заяві групи.

Раніше сьогодні затримання Фірташа в Австрії підтвердили в Міністерстві закордонних справ із посиланням на посольство України у Відні. За даними австрійських правоохоронних органів, його затримали за запитом Федерального бюро розслідувань США, щоб вирішити щодо його екстрадиції до Сполучених Штатів. За повідомленнями, ФБР розслідує справу щодо Фірташа з 2006 року.
XS
SM
MD
LG