Доступність посилання

ТОП новини

У кримчан та усіх українців майбутнє має бути спільним – Святослав Вакарчук


«Ми можемо по-різному бачити своє майбутнє, але це майбутнє має бути спільним» ‒ Вакарчук
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:18 0:00

«Ми можемо по-різному бачити своє майбутнє, але це майбутнє має бути спільним», ‒ Вакарчук

Відомий український співак, лідер гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук у четвер зустрівся зі столичними студентами в приміщенні Національного політехнічного університету «КПІ». Молодь спілкувалася з музикантом та учасником Євромайдану про гострі соціально-політичні проблеми України, зокрема про напружену ситуацію в Криму.

«У Криму, після подій на Майдані, було дуже легко дестабілізувати обстановку. Їм зранку до вечора говорили, що зараз до них прийдуть фашисти, бандерівці, поставлять усіх на коліна і будуть змушувати говорити лише українською мовою. Викинуть усі їхні пам’ятники, змінять повністю все, змінять владу. Вони насправді цього бояться», ‒ розповідає співак.

Святослав Вакарчук закликав студентів підтримати жителів Криму і запропонував створити групи в соціальних мережах, запросити туди студентів із Криму, і разом виробити план дій для організації акцій підтримки.

Окремо він говорив про відносини Заходу та Сходу. Співак переконаний: щоб подолати важку ситуацію в державі, українці мають відмовитися від суперечок щодо мовного питання і об’єднатися. На думку митця, лише спільні зусилля спроможні витягнути країну з кризи.

«Ми можемо по-різному бачити своє майбутнє, але це майбутнє має бути спільним. Якщо ми не маємо спільного майбутнього ‒ тоді це не держава. Для того, щоб це була держава, потрібно, щоб люди, неважливо, якою мовою вони говорять, неважливо, які історичні переконання у них, неважливо, який культурний у них бекґраунд, але вони мають спільне майбутнє. Це дуже важливо», ‒ закликає Святослав Вакарчук.

Вихід із політично-економічно-військової кризи митець вбачає в наступних кроках:

1. Максимально привезти українську армію у повну бойову готовність і оголосити, що кожен громадянин України має бути готовим до того, щоб захищати країну. Дати їм чіткі вказівки і план.

2. На керівні посади обирати людей за принципом «3П» – професіоналізм, патріотизм, порядність і повністю відмовитися від правила «свій-чужий».

3. Налагодити серйозну дипломатичну роботу.

4. Повинна бути чітка команда переговорників, які б домовились про кредити з міжнародними фінансовими організаціями.

5. Керівництво країни мусить зранку до вечора робити все, щоб зшивати назад культурно, соціально і політично країну.

Слухати Святослава Вакарчука, творчість якого люблять як в Україні, так і в Росії, прийшло понад тисяча людей.
  • Зображення 16x9

    Сабіна Пухка

    Народилася у 1991 році в Києві. Закінчила Київський національний університет культури та мистецтв. Мультимедійний редактор, відео-кореспондент. 

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG