Доступність посилання

ТОП новини

Українці Росії звернулись до Путіна


Володимир Путін
Володимир Путін
Українська громада Росії виступила проти військової агресії Російської Федерації в Криму та звернулася з відповідною заявою до Володимира Путіна.

«Ми, українці Росії, яких за підсумками перепису населення 2010 року налічується більше 1 мільйон 928 тисяч осіб, вкрай стривожені подіями, що розгортаються в ці дні в Криму. Наші братські народи, російський і український, століттями жили пліч-о-пліч, борючись із загальним ворогом, творячи своє майбутнє», – зачитав заяву член правління Українського конгресу Росії та керівник української громади Камчатки Валентин Пилипчук сьогодні в Києві.

«Не можна допустити, щоб розірвався цей духовний зв'язок і ми з друзів та сусідів перетворилися на непримиренних ворогів, допустили кровопролиття. Закликаємо вас, як президента Російської Федерації і верховного головнокомандуючого зробити все можливе для запобігання агресії в Криму», – додав він.

Український конгрес Росії налічує 43 членські організації з різних регіонів Росії. Двічі організація подавала документи на реєстрацію, проте двічі отримувала відмову через позицію, що «не зовсім відповідає інтересам Російської Федерації».
XS
SM
MD
LG