Доступність посилання

ТОП новини

МЗС України назвало цинічною і безвідповідальною заяву російських колег


Сутички в Донецьку, 13 березня 2014 року
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:25 0:00

Сутички в Донецьку, 13 березня 2014 року

Міністерство закордонних справ України називає цинічною і безвідповідальною заяву російського зовнішньополітичного відомства щодо останніх подій у Донецьку.

«Вражає своїм цинізмом і безвідповідальністю сьогоднішня заява МЗС Росії, в якій російська сторона брутальним способом намагається перекласти відповідальність за трагедію на українську владу», – заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

За словами представника МЗС, конфлікт у Донецьку був спровокований вже наприкінці мирних зібрань, коли основна частина людей пішла з площі.

«Тому очевидно, що провокація була спланована і має прямий зв’язок з цілеспрямованими деструктивними діями окремих громадян Росії і деяких російських громадських організацій, представники яких перебувають в нашій країні для дестабілізації ситуації й ескалації напруженості в державі», – сказав Перебийніс.

Як кажуть у МЗС України, «російське зовнішньополітичне відомство у своїй заяві вдалося до перекручення фактів щодо подій в Україні, застосування подвійних стандартів і безпосередньо втручалося у внутрішні справи України, що останнім часом стало звичайним для російської сторони».

«Тому ми вкотре закликаємо Росію припинити ескалацію напруженості в Україні, припинити безлад і повернутися в міжнародне правове русло», – наголосив представник МЗС.

Вчора в Донецьку мітинг прихильників за єдину Україну, який проходив увечері на площі імені Леніна, завершився нападом на них агресивно налаштованих проросійських активістів. У результаті зіткнень, згідно з офіційними даними, одна людина загинула, 26 – звернулися за допомогою до медиків, четверо досі в лікарнях. Загинув активіст обласної парторганізації ВО «Свобода» Дмитро Чернявський.

Тим часом, у МЗС Росії заявили, що сутички спровокували праворадикальні групи. У відомстві також заявили, що Росія залишає за собою право на захист життя співвітчизників і співгромадян в Україні.
XS
SM
MD
LG