Доступність посилання

ТОП новини

МЗС заявляє про порушення прав українських журналістів в Абхазії


Міністерство закордонних справ України занепокоєне нещодавнім затриманням українських журналістів, знімальних груп телеканалів «1+1» і ТРК «Україна», спецслужбами самопроголошеної Абхазії.

«Два дні тому на території Абхазії затримали і фактично взяли в полон кілька груп журналістів українських телеканалів. Їх затримала служба безпеки Абхазії для проведення «дружньої бесіди», – повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

Пізніше, згідно з інформацією журналістів, до спілкування з затриманими приєдналися люди в цивільному, які є співробітниками ФСБ Росії.

«Українські журналісти зазнали морально-психологічного тиску, їх обвинувачували в незрозумілих спробах посварити держави, а також у втручанні у внутрішні справи Абхазії. Їм загрожували запроторенням в ізолятор, де журналістів ніхто не зможе знайти – ні Україна, ні Грузія», – поінформував Перебийніс.

За його даними, у результаті понад п’ятигодинного утримання українців було знищено відзнятий ними матеріал і всю інформацію в ноутбуках.

«Ми висловлюємо глибоке занепокоєння цими інцидентами і сподіваємося, що представники силових структур Росії й інших держав поважатимуть право представників ЗМІ на здійснення професійної діяльності», – сказав Перебийніс.
XS
SM
MD
LG