Доступність посилання

ТОП новини

У «Вишеградській четвірці» вимагають виведення російських військ із Криму


Мартін Стропніцький, Томаш Сємоняк, Чаба Генде і Мартін Ґлвач (л -> п) на зустрічі у Вишеграді, 14 березня 2014 року
Мартін Стропніцький, Томаш Сємоняк, Чаба Генде і Мартін Ґлвач (л -> п) на зустрічі у Вишеграді, 14 березня 2014 року
Міністри оборони Чехії Мартін Стропніцький, Словаччини Мартін Ґлвач, Польщі Томаш Сємоняк й Угорщини Чаба Генде заявили сьогодні, що вимагають виведення російських військ із Криму і вирішення української кризи мирними засобами.

«Дії російських військових у Криму несуть загрозу світовій стабільності і європейській безпеці, яка встановилася після закінчення Холодної війни. Для міжнародної спільноти має винятково важливе значення, щоб Москва отримала негайний і рішучий сигнал: Росія повинна негайно вивести своїх військових і почати конструктивний діалог із Києвом та міжнародними організаціями. Нам, країнам Центральної Європи, надзвичайно важливі стабільність, процвітання та євроінтеграція України», – висловив спільну позицію своїх колег міністр оборони Угорщини Чаба Генде на розширеному засіданні «Вишеградської четвірки» в угорському місті Вишеграді.

Військова агресія Росії в Україні прискорила плани країн «Вишеградської четвірки» щодо створення у 2016 році спільного військового з’єднання з метою ефективної взаємодії частин у сфері оборони цих країн на випадок іноземного вторгнення. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, йдеться про окрему військову групу чисельністю до 3000 осіб, яка буде ротуватися щопівроку й узгоджуватиме свої дії з Євросоюзом і НАТО.
XS
SM
MD
LG