Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові СБУ порушує провадження проти організаторів «віча-референдуму»


Харківське обласне управління Служби безпеки України повідомило у п’ятницю, що відкрило кримінальне провадження за обставинами вчинення низкою представників радикальних організацій публічних закликів до зміни територіального устрою України.

«Вказані особи оголосили про проведення 16 березня на площі Свободи в місті Харкові референдуму з метою створення на території Харківської області не передбачених чинним законодавством України місцевих органів управління з функціями органів державної влади», – мовиться в повідомленні Харківського управління СБУ.

Але в ньому не названо конкретних проросійських активістів, проти яких відкрите провадження.

В СБУ наголошують, що ці радикальні діячі своїми закликами до федералізації порушують Конституцію України. Кримінальне провадження відкрите за ознаками зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Громадське об’єднання «Захисники Харкова», що об’єднує громадські й політичні організації проросійських поглядів, заявляло, що планує в неділю на площі Свободи в Харкові провести «віче-референдум», на яке винести питання про «федералізацію і самовизначення Харкова і Харківської області». При цьому навіть серед самих організаторів немає єдності щодо «легітимності» такого «референдуму».

У п’ятницю площу Свободи в Харкові обгородили металевим парканом.
XS
SM
MD
LG