Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові починають провадження через перестрілку


За фактом перестрілки в центрі Харкова з двома загиблими, що сталася в ніч на суботу, порушене кримінальне провадження за трьома статтями Кримінального кодексу, повідомив прокурор міста Євген Попович.

Як цитує його слова агентство «Інтерфакс-Україна», йдеться про умисне вбивство двох і більше осіб, вчинене за попередньою змовою групою осіб способом, небезпечним для життя багатьох осіб, організація масових заворушень, що призвели до загибелі людей, і замах на життя працівника правоохоронного органу.

Прокурор підтвердив, що, як наразі відомо, в перебігу сутички загинули дві цивільні особи. Крім того, поранений один міліціонер.

Повідомляли також і про інших поранених, яких вивозили з місця сутички машинами швидкої допомоги.

Голова обласної державної адміністрації Ігор Балута назвав події спланованою провокацією.

За повідомленнями, невідомі спровокували бійку з проросійськими активістами, які збираються біля пам’ятника Леніну, а потім від’їхали мікроавтобусом до будинку на вулиці Римарській, де містяться офіси громадських організацій «Просвіти» та «Патріот України». Проросійські демонстранти, вирішивши, що напад вчинили представники «Правого сектору», за підтримки бойовиків із сепаратистського проросійського руху «Оплот» пішли штурмувати будинок. Лунали постріли і вибухи.

Як повідомив Балута, мікроавтобус із дніпропетровськими номерами, пасажири якого спровокували конфлікт, був у розшуку з дня попередньої провокації, що сталася в Харкові 8 березня. Ту сутичку широко висвітлили саме російські засоби інформації, які наперед були на місці події.

Удень у п’ятницю Балута заявляв, що влада має інформацію про можливу підготовку теракту на території міста в ці вихідні.
XS
SM
MD
LG