Доступність посилання

ТОП новини

США попереджають своїх громадян у Росії через Україну


Державний департамент США оприлюднив у п’ятницю нове попередження для американських громадян, які перебувають у Росії. Воно стосується напруженості через становище в Україні і посиленої можливості демонстрацій та антиамериканських акцій у Росії у зв’язку з її діями у Криму.

Також Держдепартамент попереджає громадян США, які перебувають у регіонах Росії, прикордонних із Україною, взяти до уваги посилену військову присутність там і навчання Збройних сил Росії.

США не мають інформації про активний воєнний конфлікт, але громадяни США в цих регіонах мають знати про можливу ескалацію напруженості, можливі воєнні сутички й інші прояви насильства, а також загрози безпеці.

Чинність цього попередження – до 13 червня.

Оголошення оприлюднене в день, коли державний секретар США Джон Керрі і міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров на зустрічі в Лондоні не змогли дійти згоди щодо виходу з кризи навколо російського воєнного вторгнення до українського Криму. Цю зустріч оглядачі називали останньою справжньою можливістю знайти такий дипломатичний вихід.
XS
SM
MD
LG