Доступність посилання

ТОП новини

У Білорусь переведено російський аналог АВАКС


Як повідомила прес-служба Міноборони Білорусі, на території країни тривають спільні білорусько-російські військові навчання. За повідомленням прес-служби, зараз триває другий етап перевірки бойової готовності Збройних Сил країни та Єдиної регіональної системи ППО Республіки Білорусь та Російської Федерації.

«15 березня сили і засоби ВПС і військ ППО, задіяні в перевірці, у встановлені терміни заступили на бойове чергування з протиповітряної оборони. Для посилення, задіяного у перевірці компоненту Єдиної регіональної системи ППО, здійснено передислокацію на аеродром «Барановичі » ( Брестська область, яка межує з Україною − ред.) російського літака ДРЛО А-50.
Технічні характеристики авіаційного комплексу радіолокаційного дозору і наведення А-50 дозволяють значно розширити можливості з радіолокаційної розвідки, наведення винищувальної авіації Білорусі та Росії, а також управління черговими силами з ППО » , − повідомляє Міноборони Білорусі.

Літак ДРЛО А-50 називають російським аналогом АВАКСу.

14 березня було повідомлено про передислокацію на аеродром «Бобруйськ» в Могильовській області країни шести російських винищувачів Су-27 і трьох військово-транспортних літаків з інженерно-технічним складом.
XS
SM
MD
LG