Доступність посилання

ТОП новини

Рівняни пікетували міліцію – через «котів у мішку»


Рівняни пікетують міліцію – через «котів у мішку»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00
Сьогодні перед управлінням УМВС у Рівненській області відбувся пікет. Його учасники – представники дев’яти громадських організацій − передали Звернення Міністру внутрішніх справ та Генпрокурору з проханням «зберегти спокій в регіоні та не нагнітати і без того непросту ситуацію».

Підставою для Заяви послужили чергові непрозорі, на думку активістів, призначення на ключові посади в силових структурах області. Жителі Рівненщини однозначно висловлюються щодо неприпустимості кулуарних призначень за принципом партійних квот. Позицію громадян офіційно підтримали депутати Рівненської обласної ради.

Раніше працівникам обласної прокуратури був представлений новий прокурор Сергій Кубрак. Подія відбулася без участі громадськості і журналістів. Учора ввечері стало відомо про призначення нового начальника УМВС області Миколи Щерука. Про цю кандидатуру ні громадянам, ні самим міліціонерам доти нічого не було відомо.

Учора новопризначений прокурор Сергій Кубрак побував на засіданні люстраційного комітету. Його представники заявили, що не мають претензій до особистості прокурора, а лише – до призначення без врахування думки людей.
Рівняни вимагають звільнити з займаних посад начальника УМВС України у Рівненській області Миколу Щерука та прокурора Рівненської області Сергія Кубрака та оприлюднити перелік кандидатур на посади начальника УМВС України у Рівненській області та прокурора Рівненської області не пізніше ніж за п’ять днів до моменту підписання відповідного наказу. Завтра з цього приводу у Рівному збереться Віче.
XS
SM
MD
LG