Доступність посилання

ТОП новини

У Криму відкрилися всі дільниці для голосування – комісія з «референдуму»


У Криму розпочався незаконний «референдум»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:47 0:00
У неділю зранку в Криму відкрилися усі 1203 виборчі дільниці для голосування на «всекримському референдумі». Про це повідомили в комісії з його організації.

Голосування проходить з 8-ї до 20-ї години на території Автономної Республіки Крим і міста Севастополя.

За повідомленням самопроголошеного кримського уряду, на «референдумі» акредитовані 135 спостерігачів з 23 країн і 623 журналісти зі 169 засобів масової інформації.

Офіційний дозвіл влади на проведення екзит-полу отримала лише одна досі мало відома організація – «Республіканський інститут соціологічних і політичних досліджень».

Верховна Рада Криму 6 березня ухвалила рішення приєднати Крим до Росії і винесла на референдум 16 березня два альтернативні питання: «1) Ви за возз’єднання Криму з Росією на правах суб’єкта Російської Федерації? або 2) Ви за відновлення дії Конституції Республіки Крим 1992 року і за статус Криму як частини України?»

14 березня Конституційний суд України визнав неконституційним рішення кримського парламенту про проведення референдуму. 15 березня Верховна Рада України достроково припинила повноваження парламенту Криму.

Також 15 березня експерти Ради Європи з конституційного права (Венеційська комісія) назвали «референдум» про приєднання Криму до Росії нелегітимним.
XS
SM
MD
LG