Доступність посилання

ТОП новини

Голова Центрвиборчкому Курултаю: «референдум» фальсифікований


Голова Центральної виборчої комісії Курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедляєв
Голова Центральної виборчої комісії Курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедляєв
Голова Центральної виборчої комісії Курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедляєв заявив про масові порушення проведення так званого «референдуму» та вірогідну фальсифікацію його результатів.

«Попри свої ж ухвалені правила гри, самі ж їх і порушують», – зазначив Заїр Смедляєв.

«Вчора і сьогодні, незважаючи на оголошений день тиші, все місто прикрашене білбордами, що запрошують проголосувати за Крим у складі Росії, над адміністративними будівлями встановлені російські прапори. Члени комісії іноді не запитують у виборців паспорти для видачі бюлетенів», – сказав Смедляєв.

«У Бахчисарайський район на автобусах завезли «летючих голландців», які, очевидно, роз'їжджатимуть по дільницях і вкидатимуть бюлетені. У голосуванні беруть участь і громадяни Росії. У Білогірському районі на дільницю не допускали журналістів телеканалу АТР. Отже, один скоєний злочин (незаконний референдум) підштовхує до скоєння іншого (фальсифікації результатів) з метою уникнення відповідальності», – розповів голова ЦВК Курултаю.

Проведення «всекримського референдуму» Заїр Смедляє вважає «спробою Путіна надати законного вигляду незаконній окупації Криму».

Кримські татари ігнорують «референдум»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:51 0:00

14 березня Конституційний суд України визнав неконституційним рішення кримського парламенту про проведення референдуму. 15 березня, Верховна Рада України достроково припинила повноваження парламенту Криму.

Також 15 березня стало відомо, що експерти Ради Європи з конституційного права (Венеціанська комісія) назвали «референдум» про приєднання Криму до Росії «нелегітимним».

Меджліс кримськотатарського народу закликав кримчан бойкотувати «референдум», а до Верховну Раду та інших найвищих органів державної влади України звернувся з пропозицією «негайно і спільно з міжнародними організаціями (ООН, ОБСЄ, Рада Європи, Євросоюз) забезпечити вільне волевиявлення на здійснення кримськотатарським народом невід’ємного права на самовизначення на своїй історичній території Крим».
XS
SM
MD
LG